Зеленчукопроизводители, членове на Българската асоциация на фермерите (БАФ), изразяват своето съгласие и благодарност към предприетите от правителството мерки срещу контрабандните вносители на земеделска зеленчукова продукция.
 
В декларация, изпратена до БТА, от БАФ изразяват въодушевлението си от старта на нещо, което близо 20 години вече отсъства от политическата сцена на земеделска България.

"Никои от управляващите до сега не се осмели да притисне до стената най-големите паразити в аграрния бизнес", смятат от организацията.

Подкрепата на правителството ни дава увереност и перспектива не само да произвеждаме, но и да инвестираме в нашите стопанства за тяхното бъдещо развитие, се посочва в декларацията.

Българските фермери изразяват надежда, че предприетите през последните дни и седмици мерки от Министерството на земеделието и храните (МЗХ), митниците и правителството като цяло в защита на българското земеделие , няма да се окажат поредната кампанийна шумотевица, а ще се превърнат в трайна и устойчива политика, поставяща основите на новото пазарно ориентирано българско земеделие.

източник: expert.bg