Българският ветеринарен съюз (БВС) се събира на редовно заседание на Националния съвет днес. Актуалната тема, която ще обсъждат членовете на Българския ветеринарен съюз (БВС) на заседанието си, е свързана с нашата позиция и решението на Съюза относно цялостната ветеринарномедицинска дейност.

 

Това заяви за Фермер.БГ д-р Трифон Цветков, председател на Националния съвет (НС) на БВС. „Най-сериозният проблем, по който ние ще излезем не само с позиция, а и с решение, е в това, че след националния протест на БВС няма никаква реакция от страна по направените от нас предложения.

 

Напротив – БАБХ междувременно започна издаването на заповеди, разпореждания, указания, които задължават официалните лекари да изпълняват ДПП 2014“, заяви д-р Цветков. По думите му, официалните лекари нямат нито възможност, нито желание да изпълняват заложените в програмата дейности, което създава изключително тежка обстановка в страната.

 

Д-р Цветков обяви пред Фермер.БГ, че БВС е внесъл официално писмо при Президента Росен Плевнелиев, в което са изложени всички проблеми и решенията за справяне с тях. „Това наше писмо ще очаква в кабинета му и служебния министър на земеделието и храните, който и да е той“, категоричен е д-р Цветков.

 

Той потвърди, че БВС има внесена жалба във Върховния административен съд (ВАС) по отношение на Тарифата за определяне на цените, които се заплащат за изпълнението на мерките по държавната профилактична програма и по програмите за надзор и ликвидиране на болести по животните за 2014 г. Не е ясно, обаче, кога започне процедурата по депозираната жалба.

 

„Нашето предложение е новият Министерски съвет (МС) да отмени Тарифата“, заяви категорично д-р Трифон Цветков.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!