Частните ветеринари в Шуменско спират да извършват държавна имунопрофилактика, тъй като утвърдената тарифа е под себестойност, заяви председателят на областната колегия на частните ветеринарни лекари д-р Иван Щерев, цитиран от радио Фокус. Щерев обясни, че решението е на областната колегия.

 

„Тарифата е приета на Министерски съвет такава, каквато е предложена, но, с която ние не се съгласихме. От тук нататък спираме да извършваме държавна профилактична програма, тя е под себестойност, не можем да работим и да финансираме програмата, която е грижа на държавата, няма как едно нещо ако е струвало 10 лв. миналата година, сега да е 2 лв.”, коментира д-р Иван Щерев.

 

По думите му, би било в плюс ако дейността им бъде извадена от системата на Българската агенция по безопасност на храните. Той застъпи идеята за обособяване на структура, каквато е била например Националната ветеринарно- медицинска служба, структура, която е извън системата на БАБХ, която ще бъде по-мобилна и по- гъвкава, с оглед спазването на добрите практики във ветеринарната медицина.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!