2018 беше рекордна година за Väderstad. Назначихме повече от 150 нови служители и продължаваме да инвестираме в модернизиране на производството, казва Матс Баверуд, президент и главен изпълнителен директор на Väderstad Group.
 
 

По думите му компанията продължава да инвестира в разработването на нови и съществуващи продукти, така че да можем да отговори на високите изисквания на нашите клиенти. 
 
“Тази година сушата, особено в Северна Европа, доведе до по-ниски добиви в много от нашите обикновено силни пазари. Въпреки това цените на зърнените култури се увеличиха през есента. Така, въпреки предизвикателствата на времето, виждаме повишен интерес към инвестиране в почвообработващи машини и сеялки, увеличаващи добива на земеделския производител след сушата. Като цяло ръста на световната икономика и ниските лихвени проценти  допринесоха за положителна тенденция в обема на реализираните продукти на Väderstad”, допълва Матс Баверуд.
 
 
През финансовата 2018 година, Väderstad Group отчита общ оборот от 300 милиона евро, от които 10% представляват продажби в Швеция. Нетната печалба възлиза на 11.8 милиона евро.
 
Добър е и броят на получените  поръчки за 2018 г., 27% по-висок от предходната година за машини и 26% за резервни и износващи се части. Пазарът в индустрията продължава да расте и развитието на продажбите на Väderstad е положително в няколко части на света. Канада, Швеция и Русия са начело в списъка на продажбите следвани от Англия, Германия и Украйна.
 
 
Прецизната сеялка Tempo продължава да жъне успех в продажбите.
 
 
 
"Виждаме, че предсезонните продажби на Tempo за 2019 г. са започнали засилено. Новините от повечето наши пазари са положителни", каза още Баверуд.
 
Машините на Väderstad спестяват много усилия на полето, като извършват няколко операции наведнъж. Това от своя страна спестява ресурси и финанси на фермера. Нашите иновативни концепции се ценят от нашите клиенти и ние гледаме положително към бъдещето, категоричен е Матс Баверуд.
 
Повече информация може да получите от Тайтън Машинъри България на titanmachinery.bg, както и на телефон *4040