ДюПон Пионер участва на селскостопанската изложба Агра 2017, която се проведе в Пловдив от 22 до 26 февруари, 2017. Гостите на изложението имаха възможност да се запознаят с предложенията  при царевицата и слънчогледа на Пионер и да обсъдят с регионалните агрономи най-подходящите хибриди за сеитба през настъпващия сеитбен сезон.
 
Международният панаир Пловдив присъди голямата награда за иновации в раздел “Сортови семена и посадъчен материал“  на царевичните хибриди на Пионер от Optimum® AQUAmax® продуктовата линия. На тържествената церемония в хотел „Санкт Петербург“ компанията бе удостоена с медал и диплом. Огромно признание за високия имидж на марката бяха бурните аплодисменти на всички присъстващи на събитието при произнасяне името на Пионер при връчване на наградата. 
 
 
Царевичните хибриди от Optimum® AQUAmax® продуктовата линия се наложиха като най-търсените сред българските зърнопроизводители. Това признание беше регистрирано от различни статистически и маркетингови проучвания. Научната работа по създаване на тези хибриди е с продължителност над 60 години изследвания и инвестиции в посока сухоустойчивост при царевицата. Това е единственият научнотестван и доказал своите характеристики продукт на българския пазар.
 
 
Хибридите от Optimum® AQUAmax® продуктовата линия са най-предпочитани от фермерите в страната, заради пластичните им качества и високите добиви, които получават производителите, независимо от климатичните условия.
 
Най-добре наложилите се царевични хибриди от тази продуктова линия са P0216, P0023, P9241, P9486 и P9903. Те са високодобивни и дават стабилни добиви.
 
Тази награда е още едно признание, че царевичните хибриди от Optimum®AQUAmax® продуктовата линия на Пионер са доказан научен продукт, чийто качества допринасят за по-високодобивно и стабилно земеделие.