Нови и вече доказали се машини за селското стопанство представи на Агритехника 2013 словенската компания Agromehanika. Тя е основана през 1970 г. и е специализирана в производството на щангови и вентилаторни пръскачки и компактни трактори - AGT. Официален вносител за България е фирма Трактор Инвест ЕООД – гр. Карлово.

AG Tronik 14

Първата новост за 2014 г. е електронната компютърна система AG Tronik 14 – нов подобрен вариант на AG Tronik  10 – система за автоматизирано  управление и наблюдение на процеса на пръскане. Точността при пръскане е от изключителна важност, защото при правилно дозиране на препарата се получава качествена защита на културите, а оттам и по-високи добиви.  За целта AG Tronik 14 позволява автоматично регулиране на работното налягане като по този начин се грижи за равномерното разпределение на разтвора върху растенията, независимо от скоростта на движение на трактора. Опцията за връзка с GPS – навигаця позволява автоматично изключване на секциите на щангата при препокриване. Всичко това редуцира  разходите за пръскане и прави процеса по-екологичен.

Компютърната система AG Tronik  се монтира както на навесни, така и на прикачни пръскачки от портфолиото на Agromehanika.

Благодарение на AG Tronik 14 операторът на трактора винаги има достъп до информация като: разходна норма на хектар, скорост, третирана площ, количеството препарат в резервоара и др. Освен това събраната информация за обработените парцели  може да се  прехвърли и анализира на домашния компютър.
 
Пръскачка AGS 1200 EN-H

Новост от Agromehanika е пръскачката AGS 1200 EN-H с вместимост на резервоара 1200 л. и напълно хидравлични щанги с дължина 15, 16 или 18 м.  Резервоарът на машината е тесен и висок, за да може центърът на тежестта да съвпада с точката на окачване към трактора за по-добра стабилност. Пръскачката е оборудвана според европейските норми с три резервоара: основен, за измиване на системата и за хигиена на механизатора. Разполага с бутално-мембранна помпа с капацитет 150 л/мин. За прецизността на  пръскачка AGS 1200 EN- H отговаря електронна компютърна система AG Tronik, която следи за точното дозиране на препарата върху обработваната площ, независимо от скоростта на движение. Дюзите са на немския производител Lechler.  Цялостното управление на пръскачката се извършва от кабината на трактора.

Вентилаторна пръскачка AGP 2000

Agromehanika представи за новия сезон и вентилаторната пръскачка AGP 2000. Новост при нея е специалният 170-сантиметров дефлектор, оборудван с допълнителна клапа за въздуха за още по прецизна защита на лозята и овощните градини. Новият дефлектор насочва препарата така, че той да попада изцяло върху третираните растения, като намалява загубите. Дефлекторът разполага също със защитни капаци от двете страни, които се използват при окрайчване – особено в близост до реки, за да се избегне замърсяване на околната среда.

Трактори AGT

От 1990 г. Agromehanika произвежда и компактни трактори AGT, подходящи за по-малките стопанства, лозарите, овощарите, както и за комунални дейности. На Агритехника словенската компания представи различни модели в мощностния диапазон от 37 к.с. до 60 к.с.

Подробна информация за пълното портфолио машини от Agromehanika на българския пазар можете да получите от Трактор Инвест ЕООД – Карлово – официален представител за България:


гр.Карлово
Околовръстен път (на разклона за с. Дъбене)
тел.   0335 / 9 28 18
моб.  0879 01 10 10; 0888 459 108

[email protected]

http://www.tractorinvest.com


 

Гледайте видео репортаж във Фермер.БГ TV:

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!