"Трябва да се модернизираме и да повишаваме качеството на земеделската продукция. Не само кравефермите, за които изтича срокът в края на тази година, но и за всички в България, които се занимават със земеделска продукция.

 

Конкуренцията е жестока !,

 

... и ако се надяваме, че ще се опитваме да пробутваме стока с некачествен характер, това няма повече да стане. Всички земеделски производители трябва да търсят най-високото качество, защото пазара е безкомпромисен. Трябва да се произвежда не само количество, но и качествена продукция." Това заяви пред фермер.БГ аграрния министър проф.Димитър Греков.

 

Всички фермери, които не са покрили изискванията за преминаване към 1-а категория, трябва поне да се постараят да се приближат към изискванията, посочи министърът. Ние като министерство имаме възможности за решаване на този въпрос, но нека фермерите не се надяват на този последен момент и отново на отсрочка.

 

В момента се намираме в одит от страна на Европейската комисия, заяви още Греков и допълни, че след приключването му от МЗХ ще изискат още една година отсрочка за модернизация на кравефермите за мляко.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА :

Димитър Греков - интервю


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!