Редица разнообразни и функционални решения, гарантиращи качество и бързина. Премиерни модели, даващи комфорт и ефективна работа, в помощ на малки и големи земеделски стопанства. Така могат да се характеризират решенията, които Massey Ferguson предлага на земеделци в цял свят. В рамките на изложението SIMA 2019 в Париж, брандът, част от портфолиото на фирма Варекс, представи множество иновации и комплексни решения, даващи гаранция за още по-рентабилно стопанство.
 
 
Акцентът на щанда на компанията, част от концерна AGCO, беше новата серия MF 7700 S, проектирана да отговори на всички нужди на професионалните фермери, без значение от вида на средата и операциите в стопанството. Именно тези характеристики донесоха и престижно отличие на най-големия модел от късата база на тракторите от серията.
 
 
„На изложението SIMA 2019 представяме нашата MF 7700 S серия. На първо място това е тракторът MF7719S, със 190 к.с, който спечели наградата „Трактор на годината 2019“, в категорията за машини със средна мощност, за което сме изключително щастливи. Представяме и моделът MF 7726 S, с 255 к.с, DYNA-6 VT трансмисия, който е изключително предпочитан на българския пазар, често използван за първичните обработки на културите, както и за засяване“, разказа за Трактор.БГ Пол Доудесуел, бизнес мениджър в Massey Ferguson за Западна и Централна Европа.
 
 
„S“-серията на бранда, анонсирана за първи път на изложението Агритехника в Хановер през 2017 г., донесе със себе си много иновации, подобрен дизайн и функционалности, подходящи за всички видове стопанства. Серията предлага машини в диапазона от 80 до 400 к.с и трактори, отговарящи напълно на последните нива на вредни емисии STAGE V.
 
Massey Ferguson представи и пълната гама с машини от новата MF 8700 S серия. Тракторите, в диапазона от 270 до 400 к.с., са предназначени за земеделци, които търсят нов допир до високата мощност, изключителна прецизност в работата и оптимизирана ефективност на полето.
 
Серията MF 8740 S, отговаряща изцяло на последните нива на вредни емисии STAGE V, разполага с 405 к.с. Тракторът е много подходящ за българския пазар и нуждите на земеделските производители. Също така представяме и трактори от по-нисък мощностен клас MF 5700 S серията. Моделът, както и пълната гама с машини, може да откриете при нашия официален вносител за България, фирма Варекс, с които работим вече дълги години. Те са изключителни професионалисти и ние се радваме, че имаме такъв силен партньор за важен пазар като България“, разясни Фредерик Моро, бизнес мениджър в Massey Ferguson за Централна и Западна Европа.
 
 
Сред големия избор от предлага решения, земеделските производители често се чувстват несигурни при избора на селскостопанска техника и това дали съответната машина ще успее да задоволи техните нужди. Затова какво е подходящо за родните фермери, Трактор.БГ разговаря с Пол Доудесуел.
 
„Намираме се пред трактор MF 5713 S. Тази серия трактори е една от най-популярните за Южна България. Машината е със 130 к.с, като една от новите характеристики тук са модернизирания дизайн, високопроизводителната задвижваща система, високите нива на комфорт, както и богатото оборудване и опции. Безспорно този трактор е проектиран да се справя с всякакви предизвикателства и задачи във фермата – бързо и ефективно“, добави Доудесуел.
 
 
Доказателство затова е и номинацията на модел MF 5709 S, през 2017 г. на Агритехника, в категорията best utility, в конкурса „Трактор на годината“, заради множеството иновации при ниския клас машини.
 
„Представяме и нашата серия MF 6700 S, MF 7700 S, MF 8700S. Всички тези модели са налични и достъпни за българските земеделци, продавани от Варекс – нашият единствен и официален вносител за България. Брандът е много добре познат на българския пазар, ние имаме дълга история не само в чужбина, но и на родните ви полета. Убеден съм, че тракторите от 7-ма серия на Massey Ferguson ще се разпознаят много добре от българските земеделци, най-вече заради техните нужди“, подчерта бизнес мениджърът в Massey Ferguson за Западна и Централна Европа.
 
Решенията за жътва също не бяха подминати. Тук еволюцията идва с комбайните от серията IDEAL.
 
„На SIMA 2019 показваме и новия комбайн от Massey Ferguson IDEAL. Моделът беше представен за първи път на земеделците през Сезон 2018, като се надявам тази година, на изложението БАТА Агро, българските фермери също да се запознаят отблизо с машината. Ще последват множество демонстрации по българските полета, благодарение на Варекс.
 
Серията Massey Ferguson IDEAL е с изцяло нова концепция, която притежава изключително много иновации и улеснения за механизаторите. В комбайна е внедрена нова система Helix. Тя включва най-дългия ротор на пазара с дължина 4,84 м и диаметър 600 мм. За да бъде натоварването постоянно, елементите му са поставени спираловидно. С тази система се увеличава производителността на машината“, категоричен е Доудесуел.
 
 
Комбайнът IDEAL, който стана и големият победител на престижния приз „Машина на годината“ 2018, разполага с най-големия бункер от всички, предлагани на Стария континент. Машината разтоварва зърното с най-високата скорост в Европа и има най-голямата площ на вършитба.
 
В отговор на все по-забързаното ежедневие на фермерите и навлизащата с бързи темпове дигитализация, Massey Ferguson представи на щанда си система за виртуална реалност, която фермерите имаха възможност да изпробват. Благодарение на нея, земеделците успяха да се докоснат до чувството при управлението на различи серии машини, предлагани от топ брандът.
 
Допълнителна информация за всички модели машини, може да получите само от фирма ВАРЕКС ООД, единствен вносител и дистрибутор на марката Massey Ferguson за България, както и на интернет сайта на фирмата www.varex.bg