С доилната инсталация DeLaval 2х4 започнахме да доим повече мляко, намалихме много и времето на доене и разходите за труд 
В семейната кравеферма в плевенското село Милковица доят с DeLaval и произвеждат млечни продукти от 100% чисто и качествено краве мляко. Фермата на семейство Плоскови е с почти 20-годишна история. Фермерството е основната им дейност, днес вече стадото им е от 80 крави и 40 телета. Използват доилна инсталация DeLaval 2х4 и произвеждат млечни продукти, 100% чисто и качествено краве мляко.


Семейните млечни ферми от всякакъв мащаб се сблъскват с различни  предизвикателства -  да запазят рентабилността си, да произвеждат повече и по-качествени хранителни продукти, да организират работните процеси и създадат  условия  за  намаляване на ръчния труд, да гарантират добро отглеждане на животните, за да бъдат те по-производителни. DeLaval, лидерът в производството на оборудване за доене, има създадени повече решения за подпомагане на ежедневните процеси и справянето на фермерите с тези предизвикателства от всеки друг в света. DeLaval предлага автоматизирани системи за млечното говедовъдство, както за малките, така и за големи стопанства, за да произвеждат повече с по-малко разходи!


А ето как семейство Плоскови се справя с тези предизвикателства:


През 2011 година реконструират стария обор К200, който оборудват с делители в легловата зона, тилна преграда по хранителната пътека, торов скрепер за почистване на тора. Отварят надлъжните страни с ветрозащитни щори с идеята да създадат по-добри условия за работа и за животните.


Поради трудностите при наемането на работна ръка, семейството решава да инвестира в автоматизирано доене и закупува инсталация за доене DeLaval „Рибена кост“ 2х4, с което значително намалява разходите за труд. С DeLaval те драстично намаляват времето на доене и работниците - сега с този процес се занимава само един човек. За стадото се грижат 3-ма души. Във фермата работят 7 човека - цялото семейство и двама работници. Дневното добивано мляко е 1500 л. от около 50 дойни крави.


ЗАТВАРЯНЕ НА ЦИКЪЛА - МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ ЗП “ОЛЕГ ПЛОСКОВ”


Семейната ферма в село Милковица се развива - увеличава се стадото, инвестира се в подобрения и автоматизирани решения постепенно и разумно. 

И за да са по-ефективни и независими от изкупните цени на млякото, правят следващата стъпка - изграждат малка мандра, в която дневно преработват 500 литра суровина в качествено сирене, кашкавал и кисело мляко.

Реализират продукцията в два магазина в с. Милковица и гр. Плевен. Работят добре и с предварителни поръчки.

Обемите, които произвеждат и преработват за момента оценяват като напълно достатъчни на този етап. Те напълно отговарят на структурата им на работа и обема на фермата, така че да гарантират качествени и истински млечни продукти.
 

Повече информация може да откриете на интернет адрес: www.agritop.bg и телефон: 02 / 971 26 20.