Поредица от спекулации, некомпетентни и изкривени публикации и отразявания в редица печатни и електронни медии, последваха след публикуваната първо във Фермер.БГ, новина, че Намалена ставка от 7% ДДС за зеленчуци, плодове и грозде обмислят в МЗХ.

 

Реалната новина е, че в Националната стратегия за устойчиво развитие на селското стопанство за периода 2014-2020 г., публикувана преди дни от МЗХ, се отбелязва, че въвеждането на мярката за диференцирано данъчно облагане за секторите плодове, зеленчуци и грозде ( 7% ДДС ) би имала положителен ефект върху излизането на стопаните, които работят в сивата икономика, поради което е залегнала в стратегията на МЗХ за периода 2014-2020. Автори на предложението са представители на браншови асоциации, професори, доценти, агроучени и експерти от МЗХ.

 

Появилите се в медиите твърдения, че на срещата между министър Димитър Греков и животновъди в Калофер е обсъждано намаляване на ДДС за храните е абсолютно невярна, тъй като единствено камера на Фермер.БГ разполага с пълен видео запис от цялата среща и дискусии и подобна тема не е обсъждана.

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА :

Министър Димитър Греков: МЗХ ще предложи диференцирани субсидии за отделните производства. <> Засега няма да има намаляване на ДДС за плодове и зеленчуци, в противовес на написаното в Националната стратегия 2014-2020 на МЗХ (ОБНОВЕНА+ФАЙЛОВЕ)
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!