С 1 млн. дка повече спрямо 2013 г. са общо заявените площи за подпомагане по СЕПП за 2014 г. Това информира зам.-министър Бюрхан Абазов на работна среща с директорите на Областните дирекции „Земеделие”, която се проведе в Априлци, съобщиха от МЗХ. Заявените за подпомагане площи са 3 849 733 ха.
[news]
По време на срещата Абазов представи новите елементи на ОСП 2015-2020. Той акцентира, че промените в директните плащания от 2015 г. засягат в голяма степен областните структури на МЗХ, защото общото заявление ще бъде много различно от досегашното.

Точно по тази причина експертите на МЗХ по места ще трябва много добре да разяснят на земеделските производители новостите, за да могат при попълване на документите за кандидатстване през 2015 г. стопаните да бъдат информирани за дейностите и ангажиментите, които ще поемат, и да се възползват максимално от европейското подпомагане, посочи Абазов.

Заместник-министърът припомни, че до 1 август т.г. България трябва да информира ЕК за взетите решения, които са най-подходящи за страната ни, и след това ще започне подготовка по прилагане и разясняване на новостите сред нашите земеделски производители. Той каза още, че в момента тече дебат с асоциациите и браншовите организации от сектор „Земеделие” за директните плащания в новия програмен период.



© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!