Политиката на Министерството на земеделието и храните (МЗХ) е в посока да се ползват даденостите на различните региони, тоест на базата на научна информация да се определи какво е подходящо да се отглежда в отделните региони на България. това каза заместник министърът на земеделието и храните Явор Гечев на кръгла маса в рамките на Добрички панаир.

 

„Съобразяваме го с и с научните звена на Селскостопанска академия, с различни селскостопански деятели, които в крайна сметка разбират от това. Обсъждаме това и с различни фермери, които в крайна сметка произвеждат селскостопанската продукция. И се опитваме този път да има наистина регионален баланс по отношение на най-подходящите места за отделните въдства в животновъдството, както и по отношение на силните страни на отделните региони на България”, категоричен е зам.-министърът.

 

По думите на Гечев са необходими поне 20 години, за да се завърши процесът. „Време е вече наистина да има устойчивост на всичко, което се прави в селското стопанство. Ние тръгваме в тази посока – с комасация на земята, на ограничаване по някакъв начин на монополите. И тази политика, който и да е на власт оттук нататък, трябва да я пази”, заяви още Гечев.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:

Явор Гечев

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!