Производителите на биологична продукция и малки семейни стопанства ще представят продукцията си по време на две събития в столицата тази седмица.
 
 
Редовното издание на Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ на 8 май, сряда, ще бъде посветено на пролетните био зеленчуци и домашните яйца, съобщиха организаторите от Фондацията за биологично земеделие „Биоселена“.
 
„Био Ферма Софина“ ще представи своята продукция и по време на дегустации от 12:00 часа. Посетителите ще могат да опитат също домашни яйца от свободно отглеждани кокошки от стопанството на Калоян Генчев. 
 
Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10:00 до 18:00 часа пред сградата на земеделското министерство в София.
 
Снимка: bioferma.org
 
Там се предлагат разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, сезонни плодове и зеленчуци.
 
Фермерски храни от семейни стопанства в екологично чисти райони ще бъдат представени и по време на единадесетия поред „Фамилатлон – празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот“ на 12 май, неделя, от 10:00 часа на Голямата поляна в Южния парк в София.
 
„Ще има демонстрации и дегустации, вкусни изненади и кулинарни забавления, за които няма възрастови ограничения“, обявиха организаторите. Програмата на шатрата на „Произведено във фермата“ включва изработване на декоративни фигурки от пчелен восък, дегустации на гюзлеме с рзлични пълнежи и разпознаване на различни видове сирене с томбола с награди.