Произвеждате ли качествено мляко, което да отговаря на изискванията на Наредба 2, касаеща специфичните изисквания за производство, събиране, транспортиране и преработка на сурово краве мляко и официалния им контрол? Това може да разберете по време на изложението „ФЕРМЕР ЕКСПО РАКОВСКИ 2017“
 
 
Началото на събитието е 9:00 ч. на пазара за живи животни в кв. Секирово в град Раковски. В рамките на форума експертите от Националния център за професионално обучение и компетентност (НЦПОК) ще проверяват млякото на всеки фермер.
 
„Всеки животновъд, който има интерес може да донесе една проба на сурово мляко и ние да му я проверим. Проверката за качеството на млякото ще става чрез уред, който е тестван в лаборатория. Машината ще показва качествените показатели на пробите сурово краве мляко, по отношение на: ОБМ, ОБСК, инхибитори и физикохимични показатели – масленост и точка на замръзванеОсвен това всичко е напълно безплатно“, обясни Емил Митев, мениджър на проекта за Фермер.БГ.
 
Това не е първата инициатива на центъра в полза на фермерите. До момента НЦПОК е издал сертификати на над 400 души за пробовземачи, съгласно условията на Наредба 2. Предстоят още курсове в Благоевград, Стара Загора и Велико Търново.