Празник на ябълката ще се проведе в русенското село Екзарх Йосиф. Организирана е и Кръгла маса по проблемите на земеделието, на която ще присъства Зам. министъра на земеделието и храните - Цветан Димитров. В празника ще се включи певческа група „Детелина"от с. Екзарх Йосиф, както и състави от Русе. Местни производители ще подредят различни сортове ябълки.

 

Сред официалните гости са областният управител - Пламен Стоилов, народните представители: Пламен Нунев, Десислава Атанасова, Светлана Найденова и Даниела Миткова, Ректора на Русенския университет - доц. Христо Белоев, кмета на община Борово - д-р Иван Попов, кметове на общини, общински съветници, експерти, земеделски производители и гости.

 

----

Селото е разположено на 10 км СЗ от гр. Две могили. Развито зърнопроизводство, овощарство и пчеларство. Архитектурен паметник на културата е запазената черква "Св.Архангел Михаил", която е построена от тревненския майстор Тодор Николов. Това е единствената църква в този край, която още по време на турското робство е била издигната над земята. На 4 км. от селото в местността " Тенчика" са запазено останки от старо селище, където са намерени римски и старобългарски монети. / източник : selo.bg