Един от най-впечатляващите щандове на Агритехника 2015 бе този на немският производител Horsch. Духът и присъствието на фамилия Horsch се чувстваше осезаемо и завладяваше посетителите. Това бяха и посланията, които компанията отправи към своите клиенти:

 

Думите на основателя Майкъл Хорш "Може да чуете моето сърце да бие във всяка машина" и тези на Филип Хорш "Нашите машини са създадени от вашите нужди, с моето сърце и душа" определено отекваха и показваха, къде е силата на компания Хорш. Машини създадени с душа!

 

 

Една от тях е новата самоходна високоскоростна пръскачка за високостеблени култури HORSCH LEEB PT 330, която вече е  серийната версия на представената на Агритехника през 2013 година.

 

Иновативната самоходна пръскачка HORSCH LEEB PT 330 бе презентирана преди две години на изложението като технологична новост и удостоена със сребърен медал заради Boom Control. С тази иновация HORSCH направи  революция при управление на крилата по време на пръскане, осигурявайки прецизно и спокойно водене над растенията. Този вид активно управление е уникално, патентовано и поставя основата за опръскане на възможно най-близко разстояние от растенията.

 

Даниел Брандт, завеждащ връзки с обществеността представи пред Трактор.БГ характеристиките на пръскачката:

 

"Зад мен е изцяло новата самоходна пръскачка HORSCH LEEB PT 330, която представяме на Агритехника 2015 и ще навлезе серийно на пазара през 2016 година. Мощността на  самоходната пръскачка е 330 к.с. Иновативното при тази машина е, това и за което спечелихме сребърен медал : Boom Sight -  лазерна разпознаваща система за защита и интелигентно водене на щангите.

 

Лазереният скенер обхваща разстояния от около 20м в ляво и в дясно и около 15 м напред. От данните на скенера се изготвя модел на участъка, който показва релефа, празни участъци, релси и неравномерности на посева или на терена."

 

 

Чрез  регистрирането на заобикалящия терен се постига свеждане на  грешките между зададените и действителни стойности при воденето на щангите до чувствителен минимум. Допълнително се разпознават празни участъци или препятствия в посева , което възпрепятства рискът от щети по щангите. Чрез Boom Sight може да се извършва в съответствие с климатичните условия  природосъобразно , независимо от дневната светлина  пръскане.

 

Всичко, за което говорихме до сега е позиционирано точно тук – имаме сензори, жироскоп, който подравнява работните крила към почвата за перфектен резултат при пръскане. Просветът на машината е 1 метър и 60 сантиметра и разстоянието между гумите варира от 2.25 до 3.00 метра.“, посочи още Брандт.

 

 

На АГРИТЕХНИКА 2015 HORSCH  представи и за пръв път прикачните пръскачки серия LEEB LT с 4 000 и 5 000 литра  пластмасов резервоар. С разширяването на гамата прикачни пръскачки  HORSCH се присъединява трайно на пазара на пръскачки в цяла Европа с богата продуктова гама и прецизни решения в областта на пръскането.

 

 

Даниел Брандт представи също и новостите при серията LEEB LT:

“Представяме Ви новата подобрена прикачна пръскачка HORSCH LEEB 5LT, която за първи път се представя с пласмасов бункер. До сега винаги сме оборудвали нашите пръскачки със скъпи метални бункери. Но сега с тази машина навлизаме в нови ниши на пазара, за да бъде достъпна за по-голяма част от фермерите. Капацитетът на пръскачката е 4000 – 5000 литра. Имаме три различни опции на оборудване. Основното ниво на оборудване е ЕСО, което включва ССS (Continuous Cleaning System). CCS Pro Line включва всички иновации, които сме заложили в моделите GS и PT. Пръскачката зад мен е ободудвана стандартно и с Boom Control, за който спечелихме сребърен медал преди 2 години отново тук на Агритехника.“

 

 

"HORSCH LEEB LT се предлагат с размер на крилата от 12 до 42 м.  Акцентът при пръскачките Leeb LT представлява ISOBUS концепцията за управление. Тя за пръв път бе развита от HORSCH  и предлага много нови и иновативни фунции, които улесняват водача при настройка,управление и контрол на пръскачката. ", допълни още Брандт.

 

Пръскачките с марка HORSCH определено ще са във фокуса на земеделските производители през 2016 г., когато те правят своя избор в областта на прецизното пръскане.

 

От официалният вносител на марката за България, фирма Агротрон са готови да консултират и презентират пред своите клиенти възможностите на машините, за да могат те да направят своя оптимален избор.

 

Повече информация за пръскачките HORSCH ще намерите в търговската база на Агротрон-М в страната и в интернет на адрес : www.agrotron.bg

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!