Възможно е да се стигне до вариант „пряко договаряне“ с фирма-вносител на ваксината срещу Син език. Това обяви на пресконференция изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните проф. Пламен Моллов, цитиран от Националното радио.

[news]
 
Както Фермер.БГ първи писа през декември, обществената поръчка за избор на доставчик на ваксината срещу Син език беше спряна от Агенцията по безопасност на храните. Тя беше обжалвана от една от фирмите пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и Административния съд.
 
Проблемът е, че сроковете за доставка на ваксината срещу Син език са изключително кратки и поставянето на ваксината трябва да започне в началото на пролетта да бъде ефективно.
 
Според Моллов Върховният административен съд няма да уважи жалбата. Ако все пак това се случи, ще се наложи процедурата да започне отново. Понеже сроковете са много къси, вероятно ще се отиде на вариант „пряко договаряне“. Дали ще се стигне до там обаче, ще стане ясно в края на януари, когато трябва да излезе решението на Съда. 

 
 
© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!