Оптиком бе домакин на международно обучение за гаранционното обслужване и сервиз  на комбайни Ростселмаш от официалните представителства на марката за България, Румъния и Сърбия. 
 
 
В продължение на 5 дни в края на март в учебната зала на търговско-сервизния център на Оптиком в Стара Загора се проведе обучение  на специалисти, отговорни за гаранционното обслужване на комбайните Ростселмаш. Знанията и опитът си участниците в обучението ще прилагат при работа с автоматизираната система за онлайн въвеждане, администриране и обработка на гаранционни рекламации на руския концерн.
 
 
В следствие на ръста на продажбите на комбайни РСМ в Европа, от изключителна важност е всички машини да са обезпечени с гаранционен сервиз, доставки на гаранционни и извънгаранционни резервни части и консумативи за потребителите, както и да е гарантирано високото качество на тези услуги и бързата работа в натоварените периоди по време на жътва.  
 
В тази насока Оптиком ООД винаги е бил еталон за всички свои партньори и клиенти. 
 
 
Ростселмаш става все по-позната и предпочитана от българските земеделци марка, заради качествата си. ЗК „Сноп-2“ стана горд собственик на нов зърнокомбайн Ростселмаш, модел VECTOR 425. Земеделската кооперация обработва близо 5000 дка в землищата на Софийска област.
 
Търговският екип на Оптиком връчи подаръци и ключовете за новата придобивка на председателя на кооперацията Валентина Тодорова. Тя заедно с механизаторите от кооперацията проследи изцяло подготвянето на комбайна за транспортирането му. Г-жа Тодорова сподели, че с вълнение очаква първата жътва за кооперацията със собствен комбайн, който могат да си позволят след като години наред са търпели ограниченията и неудобствата от ползването на зърнокомбайни под наем. 
 
 
Сервизните и търговските специалисти на Оптиком проведоха първоначално обучение на механизаторите от ЗК „Сноп-2“, които ще работят с комбайна, разработен за лесно обслужване и успешна работа и в трудни условия. 
 
За предстоящия жътвен сезон от Оптиком в партньорство с Ростселмаш предлагат конкурентни цени и изгодна лизингова схема за достъпна инвестиция в нови зърнокомбайни на изплащане за 5 години с 0% лихва. Повече подробности на www.rostselmash.bg