Немският лидер в производството на селскостопанска техника - Claas, представи новите телескопични товарачи Scoprion 7044, 7055 и 9055, които изместват досегашните модели Scorpion 7040, 7045 и 9040. Трите нови модели телескопични товарачи са едни от първите технологични иновации на Claas, които ще бъдат официално представени на изложението Агритехника 2013 в Хановер. Германия през Ноември. заедно с нови модели комбайни, трактори, балопреси и косачки.

 

Това е първото генерално обновяване при товарачите Claas Scoprion, които предходни модели завладяха лидерски пазара на телехендлери в Германия и Англия от 2006-а година насам. Новите модели Claas Scorpion ще бъдат пуснати в серийно производство през есента на 2013. Освен основните 3 модела, в началото на 2014-а на пазара ще бъдат пуснати официално и по 3 модификации на всеки от моделите, които ще са с различна мощност, рама, товароподемност и височина на стрелата.

 

Claas Scorpion 7055

 

Claas Scorpion 7055 и 9055 ще са с капацитет на товароподемност - 5,5 тона, което е с 1 тон повече от своите предшественици.  Максималната работна височина при двата модела е стандартно 7 метра, като може да се поръча и опционална до 8,8 метра. При по-малкият модел Scorpion 7044 товароподемността е 4,4 тона, а максималната височина на повдигане - 7 метра.

 

В основата на подобренията в работата на новите телескопични товарачи Claas Scorpion седи нова пивотна система на рамата с нисък център на тежеста, която гарантира стабилност на машината при максимално натоварване. Иновативната система има електро-хидравлично регулиране, като при скорост до 7 км./ч. и неравности, тя стабилизира автоматично рамата, което не позволява на стрелата и товара да бъдат засегнати от вибрации. Цялата новина, снимки и видео, вижте в Трактор.БГ


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!