Нова ферма за 100 крави откриха в ямболското село Атолово.

Земеделският производител Йордан Парушев Йорданов събра гости, приятели и колеги , за да присъстват на откриването на новопостроената със собствени средства (90 000 лв.), ферма за крави, млечно направление.


Срязвайки лентата заедно със собственика, Иван Георгиев, зам.кмет на общината и Стефан Сотиров, кмет на Атолово, изразиха задоволството си от това, че традиционното за общината животновъдство има своите продължители в лицето на стопани като Йордан Парушев. Зам.кметът Георгиев поднесе специалните поздравления към земеделския производител от името на кмета Митко Андонов с пожелание за още по-сериозни успехи и доказателства, че общината има своите предприемчиви стопани, които могат не само успешно да управляват своя бизнес, но да разработват , печелят и реализират проекти. Като доказателство Йордан Парушев представи наскоро закупените трактор с тороразхвърлящо ремарке и друга агротехника.


Придобивката на машините с обща стойност 110 000 лв., е в изпълнение на проект по ПРСР, мярка 121 за модернизиране на стопанствата и във връзка с опазване на околната среда. 65 % от тези средства вече са възстановени от Държавен фонд „Земеделие”. Впечатлен от постижението на Йордан Парушев, зам.кметът Георгиев добави, че това е добрия пример как да се работи, за да просперира една фирма.

 

Проектът на земеделския производител от Стралджа е първия одобрен и реализиран по Програмата в община Стралджа от физическо лице. Започнал да се занимава с говедовъдство преди около 20 години Йордан Парушев увеличава домашните 5-6 крави постепенно, за да има днес грижата вече за 120 животни плюс още толкова телета. В плановете си за следващата година г-н Парушев включва изграждането на лента за изхвърляне на торта и торище за компостиране, като целта му е да постигне европейските изисквания за една модерна животновъдна ферма.

 

трактор John Deere в нова кравеферма
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!