Нов универсален телескопичен товарач на немския производител Weidemann предлага фирма Агритоп на българския пазар от тази година.

Моделът Weidemann 4512 CC 40  беше представен на селскостопанското изложение БАТА Агро 2013 в Стара Загора.

Товарачът  Weidemann 4512 CC 40 е най-малкият телехендлер на пазара в световен мащаб, каза пред Фермер.БГ Михаел Франке (Michael Franke), регионален мениджър продажби на немския производител. Радиусът на завиване на този модел е много малък. Теглото на Weidemann 4512 CC 40 е 2,5 тона. В същото време височината на повдигане е 4,50 м. при капацитет 1,2 тона.

Новата машина е с по-мощен двигател в сравнение със стария товарач СС 35, като максималната мощност достига 40 к.с. При модела Weidemann 4512 CC 40 има специална система за вертикално повдигане, която осигурява сигурност за оператора и бързина при работа. „С едно движение на джойстика товароподемното рамо на товарача едновременно повдига товара и разпъва телескопичното рамо. Благодарение на интегрираната системата за сигурност, няма опасност товарачът да се преобърне по време на работа, обясни Михаел Франке.

Свалящият се капак на двигателя осигурява бърз и лесен достъп за обслужването му, както и за поддръжка на  хидравличната система и електрическата система. Това позволява на фермерите сами да правят стандартна поддръжка и проверки по всяко време.

Кабината на товарача Weidemann 4512 CC 40 е с отлична видимост. Тя е с големи тонирани стъкла, достигащи до пода ѝ. Това дава възможност за постоянно наблюдение на работния инструмент.  Освен това телескопичното рамо е разположено ниско долу, което в комбинация с двигателят, който също се намира  ниско, осигуряват отлична видимост от дясно. „Знаете, че обикновено опрераторите имат проблем с видимостта отдясно – нещо, което тук сме отстранили“, посочи Михаел Франке.

Товарачът Weidemann 4512 CC 40 има широкоспектърно приложение – както в животновъдите стопанства (кравеферми, птицеферми, свинеферми, конеферми), така и при зърнопроизводството.  

Бестселърът на Weidemann в България е моделът 3070 CX LPT, който също привлече интереса на фермерите по време на изложението в Стара Загора. Кабината е разположена ниско. Телескопичното рамо на товарача също е разположено на ниска позиция за по-добра видимост. Товарачът притежава и всички останали предимства на бранда Weideman, посочи Михаел Франке.

Регионалният мениджър на Weidemann е категоричен, че официалният представител на немската компания за България фирма Агритоп осигурява отлични сервизни услуги и обезпеченост с резервни части. Сервизните специалисти на Агритоп имат отлична комуникация с клиентите, те познават отлично техните потребности.  По този начин фирмата предлага най-доброто решение за клиента по отношение на машините във всеки един аспект, категоричен е Михаел Франке.


© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!