В началото на жътвената кампания в централна северна България, фирма Универсал НВГ организира мащабна полева презентация на качествена селкостопанска техника Claas и Amazone.

 

Стотици фермери – настоящи клиенти и партньори на Универсал НВГ видяха в действие на полето в землището на Долна Оряховица жътва, предсеитбена почвообработка и сеитба.Акцентът в демонстрациите беше поставен на новата серия комбайни Lexion 700, оборудвани с хедери Vario 1050, с работна ширина 10,50 м.

 

Claas Vario 1050Няколко са новостите, които Claas въведе с новата серия Lexion 700, обясни пред Фермер.БГ Венцислав Георгиев, управител на Универсал НВГ. Първата от тях е подобрено обдухване на двигателя – хоризонтално разположено върху самия двигател. При него охлаждането на двигателя е много по-добро и се оптимизира въз основа температурата на двигателя и температурата на въздуха.

Другата система, която Claas въвеждат като иновация, е опцията Круиз пилот (Cruise pilot). Тя позволява оптимизиране на потока, който влиза в комбайна, чрез променливи обороти на наклонената камера спрямо скоростта на движение на комбайна и масата, която постъпва в него.

 

Claas Lexion 600

Последната, но не и по важност опция, която Claas въвежда като новост, е системата Cemus Automatic при серията Lexion 700. Тя позволява автоматично регулиране на комбайна без намесата на оператора. Това води и до намаляване на човешкия фактор и се оптимизира работата на комбайна. Cemus Automatic позволява регулиране на оборотите на ротора, регулиране на Cruise Pilot системата, регулиране на горните и долните сита, както и тяхното обдухване.На демонстрацията край Долна Оряховица фермерите видяха още сеитба с немските сеялки Amazone, като акцент беше поставен на модела за полудиректна сеитба Cirrius 6002, с 3 хил. литра бункер за семената. Сеялката разполага с ред дискове отпред, притъпкващи валяци  и изсяващ апарат за семената. С нея се спестява една обработка по дисковане на почвата, обясни Николай Върбанов, собственик на Универсал НВГ. Работните органи на сеялката са хидравлично свързани с кабината на трактора и се управляват от там. Сеялката работи при скорост до 20 км/час с точност на изсяване до 1 мм.

 

сеялка за полу-директна сеитба - Amazone

-Освен новите машини, Универлсал НВГ показа в действие на полето и една от вече доказалите се през годините сеялки Amazone ED Classic, оборудвана с устройство за микрогранули. Фирмата, която се занимава и със зърнопроизводство на площ от 40 хил. дка, за първи път през тази стопанска година прилага технологията за внасяне на микрогранулни торове чрез сеялката и се отчитат много добри резултати. „Това е първата сеялка Amazone, която закупихме преди повече от 10 години. Работим с нея постоянно и виждате, че видът и състоянието ѝ, са доказателство за качествена машина“, посочи Николай Върбанов.

 

Amazone

На презентацията в полето Универсал НВГ показа на фермерите работа на дискова брана Amazone Catros 400, агрегатирана към трактор Claas Arion 610C.  Catros 400 e със самостоятелни работни органи, които му позвиоляват да работи много добре при кални почви.

 

Amazone CatrosВ рамките на демонстрацията гостите на Универсал НВГ видяха голямо разнообразие от трактори и комбайни Claas, торачки и пръскачки Amazone, техника за прециано земеделие Müller Elektronik и Gode, дюзи за пръскачки Lеchler, които Универал НВГ предлага на българския пазар. Те се запознаха и с последните новости при торовете и препаратите за растителна защита, презентирани от партньорите на Универсал НВГ -  Суми Агро и Екофол.

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА КЪМ НОВИНАТА ►

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!