Няма да има отклонение от първоначално поетите ангажименти по агроекологичните плащания, заяви Николай Дачев, зам.-изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ). Дачев беше категоричен, че до 18 декември парите за агроекология, около 200 милиона лева, ще бъдат платени.

 

По думите му, няма възможност за по-ранно плащане, защото преди да бъдат изплатени сумите, трябва да бъдат направени всички необходими проверки за съответствие да декларираните данни. Дачев призова всички земеделски производители, които получат писма с искане за уточнения по основанията за плащане, да отидат възможно най-бързо в съответните дирекции по места, за да може в крайна сметка всички детайли да бъдат изчистени и парите да бъдат получени в предварително заложените срокове.

 

„По отношение на парите за единица площ, мога да уверя, че сумите ще бъдат изплатени. Имаме уверението на принципала, парите ще бъдат осигурени през януари“, заяви Николай Дачев. И уточни, че става въпрос за плащането на площ като първи транш, а за втория транш ще е необходимо отново уточняване и изясняване на несъответствия, ако има такива.

 

ЦЯЛОТО ВИДЕО ГЛЕДАЙТЕ ВЪВ ФЕРМЕР.БГ TV:




 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!