Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) ще гласува днес избора на нов Председател на УС. Пред ФЕрмер.БГ, зърнопроизводителят и член на УС, Димитър Мачуганов заяви, че към 29-и ноември са подадени пет кандидатури от регионалните структури на НАЗ. 

 

Мачуганов бе категоричен, че НАЗ се намира в прекрасно здраве и в отлично финансово състояние, като непрекъснато се увеличава членската маса. "И не смятам, че е трудно да си изберем председател. Въпросът е да изберем най-добрият, най-достойният, който ще представя най-достойно НАЗ. И да не забравяме, че НАЗ се управлява от Общо събрание, управителен съвет и председател“, коментира още за Фермер. БГ Димитър Мачуганов.

 

Според Димитър Мачуганов НАЗ може да е пример за другите браншови организации в страната за това как работещите в един сектор могат да се сдружават, да имат свое представителство по места и да са национално представени. „Може би идва времето, в което и колегите от другите организации да узреят за това. Катализаторът на този процес, според мен, е създаването на Закон за браншовите организации, който да регламентира всичко“, категоричен е зърнопроизводителят. По думите му не е лесно да работи добре една сериозна браншова организация, защото административната машина в България е много тромава.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!