Дългоочакваната серия трактори X8 на McCormick направи световната си премиера на Агритехника 2015. Това е важна стъпка напред в развитието на Argo Tractors и бранда McCormick и дава заявка за трайно навлизане на бранда в премиум класа трактори на пазара.

 

 

Антонио Салватера, Маркетинг Мениджър ArgoTractors сподели пред Трактор.БГ:

 “Имахме удоволствието да посрещнем феновете на трактори на щанда на McCormick на Агритехника 2015. Там ние анонсирахме нашата най-голяма новост – тракторът McCormick X8.  Това е първият трактор на бранда, който покрива мощностния диапазон от 300 к.с.  и е с изцяло нов дизайн и маска. 

 

 

Новият модел се предлага в 3 мощностни диапазона – 264, 286 и 310 к.с. Тракторите са оборудвани с BetaPower Fuel Efficiency  6,7-литрови 6-цилиндрови двигатели с турбокомпресор с променлива геометрия. В отлична комбинация с новите нива на мощност са утвърдените четири-диапазонни ZF безстепенни варио-трансмисии. 

 

Дебютът на McCormick X8 подчерта за пореден път ангажираността и активното внедряване на иновации, които през последните 2 години доведоха до пълно обновяване на цялата гама трактори McCormick.

 

 

McCormick X8 е оборудван със система за намаляване на разхода на гориво и Varioтрансмисия ZDF. Теглото му е 11 тона и е с подобрен преден навес, който дава възможност за товар до 5 тона.  Капацитетът на задния навес е 12 тона. Хидравличната система има значителни подобрения и може да достигне до 156л. , а опционално и до 212 литра. Гумите на трактора са вече по-високи и могат да достигнат до 2.15 метра, допълни още Антонио Салватера.

 

Използваните в производството нови технологии от италианския производител  ArgoTractors , дават своите видими резултати, а именно: трактори с повишена производителност, надеждност и ефективност с особено внимание върху дизайна и комфорта на оператора.

 

Кабината на трактора е оборудвана със специална система, която обира вибрациите и предоставя изключителен комфорт за оператора. В нея  е позициониран и DSM монитор, който позволява да се следят всички приложения на машината. В допълнение на комфорта са добавени като стандартно оборудване – климатик, радио с Bluetooth,  жабка с охлаждане за напитки.

 

 

Допълнение към премиерата на Х8 по време на Агритехника бяха и моделите от версията McCormick VT-Drive в сериите Х7 и Х7. Тези трактори са с безстепенни варио-трансмисии, които са продукт на най-новите технологии, използвани от McCormick, за да съответстват на увеличените изисквания на професионалистите фермери.

 

Мултифункционален подлакътник и система VT-Easypilot предоставя прецизно управление на всички функции на трактора.  Голямо предимство на Х7 VT-Drive серията е нейната ZF трансмисия с четири диапазона. В стандартното оборудване на тракторите от гамата Х7 VT-Drive влиза устройство DSM (Data Screen Manager), представляващо 12-инчовсензорен монитор, чрез който операторът има постоянен контрол  над параметрите и работата.

 

Тази година тракторите VT-Drive доказаха своите неограничени възможности в организираната от ArgoTractors експедиция в Австралия. 

 

Изключително шоу посрещаше гостите на щанда на McCormick. С впечатляващ пърформанс , италианският производител смело вдъхваше силата, мощта и италианския стил, вложени в новите трактори McCormick. Не случайно мотото по време на форума бе: "Сега сме готови", готови за влизане в премиум класа на тракторните технологии. От официалния вносител на марката за България, фирма Оптиком също изразиха своята готовност да предложат на своите клиенти премиум обслужване, каквото заслужава всеки собственик на трактор с марката McCormick.

 


Повече информация за предлаганите модели на тракторите McCormick може да намерите в сайта на официалният вносител на бранда за България - Оптиком ООД, www.opticom-bg.com , както и на тел: 0700 20 205