Когато става въпрос за прибирането на реколта, земеделците подхождат много предпазливо. SIP TORNADO 40 обаче разбива всички предразсъдъци със своите компактни размери.
 
 
Основните характеристики на комбайна са високата му гъвкавост при работа в малки пространства. Друго от важните предимства на TORNADO 40 е при събирането на царевичните кочани. Те се сушат естествено, което намаля консумацията на енергия. 
 
 
Прибиращо устройство на TORNADO 40 EOL и TORNADO 40 EOL 8V позволява едноредово събиране на царевица и двуредово бране на царевица с TORNADO 80
 
Височината на браната може да бъде регулирана хидравлично, в зависимост от състоянието на реколтата. А покритието на люлеещия блок позволява бързо регулиране на нивото на лющене чрез регулиране на височината.
 
Характеристики:
Модел - TORNADO 40 EOL–8V
Ширина - 2,74 м.
Транспортна ширина - 2,40 м.
Височина - 2,70 м.
Дължина - 4,85 м.
Капацитет - 1,80 м3.
Брой ножове - 9
Необходима мощност - 18 kW
PTO - 480-550 об./мин.
Гуми - 10.0/75-12
Тегло - 1780 кг
 
SIP Strojna Industrija е словенска компания, създадена през далечната 1954г. и е доказан лидер на европейския пазар в производството на комбайни за царевица. Продуктите на компанията печелят бързо доверието на клиентите си. Днес SIP е добре позната марка и на родния пазар освен със своите прикачни комбайни за царевица, така и със сеносъбирачи и сенообращачи.