Американските пръскачки с механично задвижване Apache показват ефективна работа по българските полета от началото на годината, а по време на полева демонстрация в Североизточна България през есента доказаха, че фермерите могат да разчитат на тях дори и при наклонен терен.
 
 
Механичното им задвижване и шестстепенната автоматична трансмисия имат основна роля за впечатляващото представяне на машината. Пръскачката се движи стабилно и бързо, въпреки сериозния наклон, благодарение на двигателя Cummins с мощност 300 к.с., който почти няма загуби от мощността при предаването на задвижващия момент към колелата.
 
 
Надеждната работа на пръскачките Apache се дължи и на JCB диференциала, патентованата Power-To-The-Ground система и подходящите гуми Michelin. Машината е високопроходима в различни терени, тъй като, в работно положение на щангите, разпределението на теглото е 70% на задния мост и 30% на предния.
 
 
Пръскачките могат да бъдат оборудвани с технологии за прецизно земеделие като дисплей за навигация Trimble и технологията FieldIQ, която гарантира на фермерите, че пръскат само където и колкото е необходимо.
 
Тъй като всяко стопанство и всяко поле имат своите специфики, пръскачките Apache се предлагат в различни конфигурации – щанги от 30 до 40 м, резервоар от 2840 до 4580 л, хидравлично регулируема колея – от 305 см до 406 см. Машините се характеризират с метални тръбопроводи, центробежна помпа и окачване с патентована независима хидравлика. Съвременната кабина осигурява удобство и защита при работа, както и изключително добра видимост, а механичното задвижване прави поддръжката на пръскачките лесна и икономична.
 
 
Пръскачките Apache са дело на американска компания, която през 2016 година стана част от групата на Berthoud и вече успешно навлиза на европейския пазар. По време на Agritechnica 2017 фермери от цял свят имаха възможност да видят машините на щанда на Berthoud. Заедно с новия модел самоходна пръскачка Berthoud BRUIN, разработена специално за страните от Северна Америка и Източна Европа, машините Apache бяха един от основните акценти на изложението. 
 
 
Самоходните машини, които Berthoud представи в Хановер, се очакват да пристигнат в България съвсем скоро, заедно с пръскачката Apache XP AS1230, която ще се присъедини, към останалите американски машини, които вече работят по българските полета.
 

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!