България ще настоява пред Европейската комисия да получи разрешение за изплащане на 100% директните плащания за глава животно още на 16 октомври. „Ние се борим. Такива са предложенията ни, които бяха отправени в хода на заседанието на Съвета на министрите за схемите по директни плащания, които са на глава животно – да можем още на 16 октомври да ги разплатим авансово на 100%, при условие, че са приключени административните проверки и проверките на място“, каза в интервю за Фокус земеделският министър Десислава Танева.
 
Решението към момента е след 16 октомври да могат да се платят авансово 70% от директните плащания на глава животно, както и различни мерки, свързани с отглеждането на животните и на площ, при условия на минати поне една част от контролите. 
 
„Ние настояваме, при минати всички контроли, да могат да се платят и 100% авансово още на 16 октомври. Ако не - след 1 декември да могат да се плащат при условие на извършени всички проверки. Надяваме се това предложение да намери отражение в делегирания акт на Комисията и да можем да извършим на 100% авансово плащане на глава животно по схемите за обвързана подкрепа в обхвата на директните плащания“, каза Танева.
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!