Министерството на земеделието и храните (МЗХ) ще запази средните професионални гимназии с профил селско и горско стопанство, ветеринарна медицина и хранително-вкусови технологии и ще мотивира бизнеса да ползва кадри от тях, заяви зам.-министър Валентина Маринова на пресконференция в Русе след среща във Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите - филиал Русе.

 

Тя изтъкна, че е необходимо да се подобри подготовката на кадри за нуждите на земеделския сектор. На дискусията присъства и председателят на парламентарната комисия по земеделие и храни проф. д-р Светла Бъчварова, както и народни представители и областният управител Венцислав Калчев. Зам.-министър Валентина Маринова обяви, че промените в Закона за горите са в напреднала фаза.

 

„Политиката на правителството е в три много важни насоки. Създаване на работни места, заетост, доходност и устойчивост. Трябва да се грижим да оставим нещо за поколенията след нас. Да създаваме повече насаждения и млади гори, а не да сме само консуматори. Има текстове, които са насочени с по-пълни определения как да ангажираме малкия и среден бизнес по места. Важно е и обществеността да знае, че всеки един трябва да е добър стопанин“, заяви зам.-министър Маринова.

 

Тя допълни, че изпълнителната власт е отворена за предложения от всеки. „Трябва да се ползват механизмите на обществените и консултативни съвети”, категорична беше зам.-министър Маринова.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!