Днес, 26 май в Министерството на земеделието и храните трябва да се проведе заседание на работна група, която ще детайлизира промените в Наредбата за прилагане на мярка Млад фермер, приемът на проекти, по която се очаква да започне около средата на месец юни. Това съобщи пред Фермер.БГ заместник министър Явор Гечев.

След нанасяне на промените, които спред зам-министъра „няма да са драстични“, Наредбата ще бъде публикувана на интернет страницата на МЗХ. Очаква се в срок от около две седмици Наредбата да бъде обнародвана и в Държавен вестник.
[news]
Както Фермер.БГ вече съобщи Наредбата, по която ще се приемат проекти по мярка Млад фермер, ще бъде старата наредба с някои промени в нея. Ще бъдат променени икономическите единици и някои параметри, които да дават приоритет на реалните млади земеделски производители.

„Това, което се стараем да правим, е реално даване на приоритет на зеленчукопроизводството, животновъдството и трайните насаждения. Ще бъдат изчистени аномалиите, свързани с калифорнийските червеи – там икономическите единици ще са по по-различен начин и ще има допълнителни ограничения. Напоследък се появяват и аномалии с гъби, градинските домати стават домати на телена конструкция – в тези и подобни случаи по-сериозни промени ще има“, посочи Явор Гечев.


© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!