Аграрния министър проф.Димитър Греков се извини официално на бившия Премиер Бойко Борисов заради неточно разпространено прес-съобщение от страна на МЗХ по отношение на това, че Борисов се съгласил за намаляване на средставата по Програмата за развитие на селските райони в новия програмен период.

 

„Аз му благодаря. Това е единственото смислено нещо, което чух в последния един месец, от страна на Тройната коалиция. Така се прави – когато човек нещо е сгрешил, или от негово име нещо са сгрешили (защото и това го има), се извинява и се върви напред”. заяви пред Агенция “Фокус” лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

От своя страна проф. Димитър Греков заяви, че той не е обвинявал персонално бившия премиер в допускането на някаква грешка. “Ако има такова становище на Министерство на земеделието и храните, то не е уточнявано с мен и не съм го виждал.

 

Димитър Греков заяви, че ще разбере кой е пуснал това съобщение, от прес-центъра на МЗХ. Авторът на съобщението ще си получи наказанието, категоричен бе аграрния министър. Бойко Борисов е ръководил февруарската делегация, но като персона няма никаква вина. Тези, които са пуснали съобщението са допуснали грешка, като са обвили лично Бойко Борисов за намаляването на средствата”, коментира Димитър Греков.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!