Massey Ferguson показа изключително силно присъствие на Агритехника 2015. По време на изложението бяха представени редица иновации и нови машини. Посетителите имаха възможност да се запознаят с два нови модела трактори с марката Massey Ferguson, които са в средния мощностен диапазон и са универсални трактори подходящи за всякакви операции.
 
“Горди сме да представим два нови трактора – Massey Ferguson 5713 SL и Massey Ferguson 4700 SL. Всеки от тези модели е в мощностния диапазон от 75 до 130 к.с. Те са универсални трактори и са подходящи за всички ежедневни задачи във фермите. Под добрата визия на машините стоят и последните технологии при земеделската техника. Оборудвани са с двигатели TIER IV FINAL, които отговарят на европейски изисквания за отделянето на вредни емисии. “, каза пред Трактор.БГ Кембъл Скот, Маркетинг директор на Massey Ferguson.
 
 
Тракторът от по-малката серия е оборудван с 3.3-литров, 3-цилиндров двигател AGCO POWER и се предлага в три модела с мощност от 75 до 95 к.с.. Всеки от моделите е с нова безстепенна 12х12 скоростна кутия, която е с подобрен PowerShuttle контрол.

 
Massey Ferguson 5700 серия от своя страна е оборудван с по-мощния 4.4- литров, 4-цилиндров двигател AGCO POWER. Тракторите от тази серия ще се предлагат със скоростна кутия Dyna-4 или Dyna-6, доказали се сред бранда MF.
 
Тракторите Massey Ferguson винаги са се отличавали със своята универсалност. Новите модели също затвърждават тази линия, която успешно следва световният производител. Доказателство за това е и получената от Massey Ferguson 5713 SL престижна награда “Трактор на годината 2016” в категория Универсален трактор.
 

 
Кембъл Скот коментира: “Философията на Mаssey Ferguson e да създава производителни трактори, които да следват последните технологии на пазара. Но в същото време да нямат излишна електроника, която да оскъпява цената им и фермерите да не плащат за нещо, от което нямат нужда. Това затвърждава и новият модел Massey Ferguson 5713 SL, който е с изключително практичен дизайн. Изцяло новата кабина гарантира перфектна видимост на оператора и комфорт. Този трактор е универсалният помощник на фермерите в тяхното стопанство“.
 
 
Massey Ferguson стана носител и на сребърен медал от Агритехника 2015. Той бе спечелен за новата система с интегрирана 360-градусова камера при комбайните Massey Ferguson 9380 Delta и Massey Ferguson 7382 Centora. Тя позволява на оператора на машината да вижда всичко от кабината и да се премахнат “мъртвите зони” от страничните огледала на комбайните.
 
Екипът на Massey Ferguson предложи на посетителите на изложението в Хановер и разнообразен прикачен инвентар, свързан с последните изисквания на Европейската комисия за поддържането на зелени площи и в помощ на животновъдите – цялостни решения за зелена линия за фермерите, които имат нужда от силаж и слама.
 
 
“Насочвам вниманието на фермерите към новия подобрен модел на правоъгълна балировачка Massey Ferguson 2200 със системата ProCut. Балировачката е оборудвана със специални ножове за нарязване на сламата, преди да влезе в камерата на машината и това я прави изключително лесна за поддръжка, и гарантира по-голяма плътност на балите.”, посочи Кембъл Скот.
 
“В заключение, Massey Ferguson на Агритехника 2015 представя богата гама нови машини за цялостни решения в стопанствата. Всяка една от тях е вече готова за дистрибутиране от нашия партньор в България – фирма Варекс. С тях ни свързва един чудесен професионализъм и е удоволствие да се работи с екипа им. Убедени сме, че те предоставят перфектни услуги на нашите клиенти в България.”, каза маркетинговия директор на бранда.
 
 
Повече информация за всички продукти на марката Massey Ferguson можете да получите от официалния дистрибутор – Варекс ООД.
 
 
© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!