Massey Ferguson 8S.265 грабна престижната награда “Трактор на годината 2021”. Събитието, което Агри.БГ и Трактор.БГ излъчиха ексклузивно, се проведе онлайн. Самото награждаване на победителите ще се състои по време на изложението EIMA в Болоня, Италия през 2021 г.

 

Снимка: https://www.agwood.co.uk/

 

Massey Ferguson 8S е изцяло нова серия. Чрез нея марката отбелязва една нова ера „Опростени, надеждни и свързани трактори“. Трактори, осигуряващи нови нива на комфорт и ефективност, напълно свързани чрез смарт технологията и устойчивото земеделие.

Проектирани за фермери от фермери, след седем години тестове по целия свят и обширни консултации с клиенти, серията трактори MF 8S предоставя точно това, което операторите искат. Серията разполага с 4 напълно нови модела трактори от серията MF 8S, които се отличават с уникалната си инсталация на кабина/двигател „Protect-U“ и радикалния си „нео-ретро“ дизайн. Изградени на 3,05 м. междуосие, тракторите са с максималната мощност от 205 к.с. до 265 к.с., всички с 20 допълнителни конски сили от електронното управление на мощността на двигателя (EPM).

 

Снимка: https://www.wnif.co.uk/


Наградата за “Най-полезен трактор” спечели Valtra G135

В края на август 2020 г. Valtra вдигна завесата на своята нова G-серия трактори. Четирите модела от G105 до G135 бележат началото на петото поколение на финландския производител.

Valta G137 разполага с 4,4-литров четирицилиндров Sisu двигател, с AdBlue, дизелов филтър за твърди частици (DPF) и дизелов окислителен катализатор (DOC) .

Трансмисията на модела е Gima, която се използва и при тракторите Massey 5700 и Arion от серията 400 на Claas. 

 

Снимка: https://commons.wikimedia.org/

 

Най-добър специализиран трактор” стана Fendt 211 Vario. Тракторът е убедителен в сегмента на компактните стандартни трактори. Серията Fendt Vario се предлага с максимална мощност от 70 до 110 к.с., като награденият модел е най-мощният от серията. 

Fendt 211 Vario обещава да ви впечатли с безстепенността и гениално лесното управление. 

 

Снимка: Рапид КБ

 

Тази година за втори път се награждава трактор в новата категория на TOTY - „Устойчив трактор“. Докато предишният победител беше прототип -  New Holland Т 4.110 N. Тази година, журито реши да награди модел, който се е доказал на пазара. Това е Claas Axion 960 C-Matic Cemos.

С ниво на емисии Stage V първата интерактивна и в същото време водеща помощна система CEMOS вече се комбинира с фабрично монтираната система за контрол на налягането в гумите CTIC. Така мощността и интелигентността се съчетават на най-високо ниво. Управлението на CEMOS е лесно като детска игра, особено след като системата активно изследва потенциала за подобрения и изпраща предложения на водача. Последният може или да потвърди предложенията, или да даде на CEMOS нареждането да намери алтернативни възможности за оптимизация.