С демонстративното зареждане на земеделска техника, което ще проведем на 24 юли, петък по бензиностанциите, ще покажем на обществеността и на властта как ще изглежда всеки ден по бензиностанциите в страната след 31 август, когато влиза в сила Наредбата на Финансовото министерство, която задължава земеделските стопани да монтират нивомери и касови апарати на съдовете си за горива. Това ще се случи поради невъзможността да монтираме нивомери и фискални устройтва, каза Мариела Йорданова, зам-председател на УС на НАЗ на пресконференция в Арбанаси, предаде репортер на Фермер.БГ.


 
По думите на Йорданова няколко са причините за невъзможността земеделците да приложат на практика Наредбата. Освен административната и финансова невъзможност, Йорданова посочи и това, че „не можем да бъдем съгласни с тази лобистки променена наредба, защото сме насочени към няколко вида устройства, чието монтиране и прилагане носи ежемесечен абонамент и допълнителни инвестиции. Не разбираме как парите, които ще похарчим и затрудненията, които ще бъдат създадени на абсолютно целия сектор, ще спрат контрабандата на гориво, коментира Йорданова. 
 
По думите на зам.-председателят на НАЗ „всеобщо недоумение сред земеделците буди това, че Земеделското министерство не взе никакво отношение с никаква позиция“ по казуса. 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!