Добре дошли в света на ароматерапията, където очарователните аромати ни пренасят в царство на релаксация и спокойствие. Днес ще ви помогнем да се потопите в завладяващото царство на ароматите, като ви разкажем какво всъщност е ароматерапия с етерични масла и как тя може да подобри живота ни.

Тази уелнес практика за успокоение и поддържане на ума, тялото и духа, вдъхновява група млади ентусиасти. И така през 2016 година те създават българския бранд ЕТЕРИМ, който предлага висококачествени етерични масла.

Какво са етерични масла за ароматерапия ЕТЕРИМ?

Етеричните масла са растителни екстракти. Те се извличат чрез парна дестилация или пресоване на различни части от растенията (цветя, кора, листа или плодове), за да се уловят ароматните съединения. Понякога са необходими няколко килограма растение, за да се произведе бутилка от 10 милилитра етерично масло. Всяко етерично масло може да се похвали със свой отличителен аромат и лечебни свойства. Използват се от близо 6000 години с цел подобряване на здравето или настроението на човека. Вдъхновени от разнообразните нужди и предпочитания на своите клиенти, брандът ЕТЕРИМ започва да предлага широка селекция от етерични масла, с над 30 разновидности, от които да избирате.

Какво е ароматерапия с етерични масла?

Ароматерапията е практика за използване на етерични масла за терапевтична полза. Методите за приложение на етеричните масла са разнообразни. Те могат да се вдишват, нанасят локално или разпръскват чрез дифузер за ароматерапия.

При вдишване ароматните молекули в етеричните масла се придвижват от обонятелните нерви директно до мозъка и въздействат особено върху амигдалата, емоционалния му център. Те също така могат да се абсорбират от кожата. Масаж с етерични масла ще подпомогне за отпускането на напрегнатите мускули.

За какво са полезни етеричните масла ЕТЕРИМ?

Дълъг е списъкът от ползи при употребата на етерични масла ЕТЕРИМ. Изследванията показват, че те играят значителна роля за намаляване на стреса. Вдишването им предизвиква реакции в мозъка, които насърчават чувството на релаксация и спокойствие. Тяхната приложимост се простира и до грижата за косата и кожата. Някои масла притежават забележителни лечебни свойства за кожата, като осигуряват дълбоко подхранване и подпомагат възстановяването на увредената тъкан. По-специално, маслото от лавандула и маслото от чаено дърво се открояват със своите противовъзпалителни свойства, които могат да смекчат раздразненията и възпаленията, свързани с различни кожни състояния, като акне, изгаряния и ухапвания от насекоми.

Как да използвате безопасно етерични масла?

Има няколко възможности за безопасно използване на етерични масла в ежедневието:

Ултразвуков дифузер за етерични масла ЕТЕРИМ

Независимо дали става въпрос за ароматерапия, или просто искате да освежите пространството, разпръскването на етерични масла чрез ултразвуков дифузер за ароматерапия е отличен начин да направите помещението по-уютно.

Българският бранд ЕТЕРИМ установи, че в основата на автентичната ароматерапия лежи иновацията на ултразвуковите дифузери. Тези елегантни устройства безпроблемно съчетават качество със стил. Всеки модел разполага с резервоар за вода, в който могат да се капнат няколко капки етерични масла. Устройството работи с ултразвукови вибрации, чрез които етеричните масла заедно с водата се разграждат на фина студена мъгла.

Аксесоари за ароматерапия

Бижутата за ароматрапия ЕТЕРИМ и ароматизаторите за кола са оригинална и свежа идея. С тези стилни аксесоари ще усещате любимите си аромати през целия ден, без значение дали пътувате с автомобила си, или пазарувате в супермаркета. Аксесоарите за ароматерапия са удобни, стилни и лесни за поддръжка.

Масло за тяло с етерични масла

Смес от етерични масла с носещо масло (напр. кокосово или бадемово масло), може да послужи за невероятни масажи. Тъй като етеричните масла са концентрирани, те могат да причинят дразнене и алергична реакция на кожата. Избягвайте да ги нанасяте директно върху кожата! Винаги използвайте базово масло. Това е най-добрият начин да избегнете нежелана реакция.

Потопи се в ароматерапията с етерични масла с ЕТЕРИМ

Ароматерапията с етерични масла предлага на начинаещите естествен и холистичен подход за подобряване на благосъстоянието. Чрез използването на етерични масла тази практика осигурява множество терапевтични ползи, включително облекчаване на стреса, подобрено настроение и релаксация. Препоръчително за начинаещите е да започнат своето приключение с ултразвуков дифузер за ароматерапия, като го съобразят със своите нужди. В класацията на BuyOutside можете да разберете кои са Топ 5 на най-добрите дифузери за етерични масла.