Първо заседание на Кабинета Борисов се првежда днес в Министерския съвет. Кабинетът ще разгледа проект на закон за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет за 2014 г. и промени в данъчните закони, съобщават от Правителствената информационна служба. Новият кабинет внася корекции в актуализацията, предложена от служебното правителство, заради очаквано намаляване на някои разходи. 
 
В новия проект на бюджета средствата за Държавен фонд "Земеделие"  ще бъдат намалени от 92.1 на 70 млн. лв, съобщава в-к Сега.

Фермер.БГ припомня, че в проекта за актуализация на държавния бюджет, предложен от Служебния кабинет, за Държавен фонд „Земеделие” бяха заложени 92,1 млн. лв.. 60 млн. лв. от средствата – за изплащане на националните доплащания за животни към животновъдите, 22,1 млн. лв. - за изплащане на ДДС за общините по Програмата за развитие на селските райони и други програми. За държавни помощи за болестта „син език” и за минимална помощ за производителите на плодове и зеленчуци са заложени 10 млн. лв.

На базата на извършения анализ от новото правителство, сумата за необходимия допълнителен ресурс за финансиране на недостиг в бюджетните системи, с най-големи проблеми, е намален с над 50 милиона лева спрямо плановете на служебния кабинет.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!