Финансиране до 100% при лизинг на земеделска земя, без самоучастие, осигурява кредитиращата компания „Агрион Финанс“.  Това е сериозно облекчение за земеделските производители, които имат възможност да купят имоти, без това да наруши финансовото им планиране. От дружеството обясниха, че оценката за имота се прави от експертите на „Агрион“ и е абсолютно безплатна за кредитоискателите. Ако тя съвпада с цената на парцела, фермерът не дължи първоначално плащане, а директно започва да погасява лизингови вноски. 
 
„Компанията може да осигури лизингово финансиране по желание на клиента, като обезпечението е земеделска земя, а погасителният план е в зависимост от специфичните нужди на лизингополучателя“, казаха от „Агрион Финанс“. Дружеството не начислява такса за разглеждане на документи, липсва и такса ангажимент.
 
Компанията предлага също така и ипотечни кредити и кредити за оборотни средства на изгодни условия, като обезпечението е земеделска земя или други недвижими имоти. Не се събират такси за кандидатстване и разглеждане на документи, не се изискват допълнителни застраховки в полза на кредитодателя, няма и изискване за поръчители или съдлъжници. Погасителният план се изготвя спрямо специфичните нужди на земеделския производител.  За регистрираните земеделски производители и юридическите лица не се изисква кредитна история на кредитополучателя и подробен бизнес план, каквито са задължителните условия на другите кредитни институции. Информация за пълните условия на кредитите на „Агрион Финанс“ може да бъде намерена на сайта на компанията на адрес https://www.agrion.bg/bg/finance/.
 
От кредитните продукти на компанията може да се възползва всеки, който притежава земя, без значение дали е земеделски производител или се занимава с друга дейност. Част от кредитополучателите на „Агрион Финанс“са и частни лица, притежаващи ниви. 
 
Условията и възможностите за финансиране са разработени така, че да обхващат максимално потребностите и изискванията на агросектора, както на големите земеделски производители и малките фермери, така и на частните лица. Дружеството е предвидило опция и за гратисен период на плащанията, а погасителните планове са съобразени с възможностите на фермерите, категорични са от „Агрион Финанс“. 
 
Според експерти едно от най-сериозните предимства на финансовите услуги на Агрион е, че до отпускането на кредита, кредитополучателите нямат никакви разходи. За физическите лица е предвидена възможност и за оборотно рефинансиране до размера на вече погасената главница.  Максималният размер на кредита не зависи от размера на дохода на физическото лице, а се определя от залога.
 
„Целта ни е максимално да облекчим малките и средни производители и собствениците на земя, които често са лишени от финансиране“, казаха от „Агрион Финанс“. Улесненият достъп до кредитиране позволява на земеделските стопани да бъдат много по- гъвкави и конкурентноспособни на пазара, категорични са експертите в агросектора.
 
Проучване на „Агрион Финанс“ показва, че всеки четвърти собственик на земя е имал нужда от допълнително финансиране през последната година, а над 200 хиляди души са изтеглили кредит.  Компанията отчита тройно увеличение на исканията за отпускане на кредит през април спрямо година по-рано.