Добрички панаир АД да се отвори за повече акционери, за да се даде шанс да влязат по-инициативни хора, които да дадат тласък на развитието му в бъдеще. Това предлага кметът на община Добрич Детелина Николова в интервю за Дарик. За решение в тази посока се чака скоро да бъде свикано общо събрание, съобщи още Николова. Мисли се и върху въвеждане на такса за вход на изложенията, за да имат посетителите своя принос в подобряването на работата на панаира. Тя поясни, че въпреки сериозната си роля в региона като организатор на знакови събития, допринасящи за научното и бизнес развитие, "Добрички панаир" има своите проблеми като акционерно дружество.

След като не бе използван апорт на имот от 41 дка, предоставен от общината за постройка на собствен изложбен комплекс, панаирът остава отново на открито в спортен комплекс "Простор". Николова изтъкна, че заедно с председателят на Общинския съвет на Добрич водят разговори с представителите на Съвета на директорите, но въпреки добрите намерения, времето минава и не постъпват градивни предложения. "Всеки брани своите финансови интереси", отбелязва тя и предлага дружеството да бъде отворено за повече акционери, за да се даде шанс да влязат по-инициативни хора, които да дадат тласък на развитието му в бъдеще.

Относно конкуренцията на другите две селскостопански изложения в страната, едното от които е заложило за догодина същите дати на провеждане като добричкото, кметът бе категорична, че "за всички изложения в България има място под слънцето" и че не бива да се влиза в противоборство. "Ние ще търсим срещи и разговори с тези организатори, за да изясним позициите си и да избегнем дублирането на събитията в календара", посочи Николова.

Тази година се проведе за 21-и път изложението на "Добрички панаир" АД - "Селското стопанство и всичко за него". Данните от дружеството-организатор сочат, че постъпленията са със 7% повече от м.г., като през 2012-а са били със 17% над тези от 2011-а, а предишната пак е имало ръст с 19%, каза изп.директор Звезделина Иванова. Таксите т.г., са били по-ниски за изложителите, поради липсата на собствена изложбена площ на панаира и условията, които се предлагат за шатрите на открито. За съжаление времето т.г. не се случи добро, валя дъжд и това засили негативните емоции на изложителите, които споделиха в анкета доста гневни мнения за панаира в Добрич. В анкетата изложителите се оплакват главно от лошите битови условия и липсата на закрито изложбено пространство, където да са ситуирани щандовете. Те смятат, че е недопустимо да бъдат "в калта". Срещат се оплаквания и от организацията, като липса на каталог и схема на изложителите, баджове и програма. Въпреки негативите, повечето отговорили отбелязват, че няма да спрат да се представят на изложението "Селското стопанство и всичко за него", въпреки появилата се конкуренция в последните години от други подобни изложения.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!