Животновъдът и преработвател Димитър Зоров е избран за председател на Управителния съвет на Националния съюз на говедовъдите в България, съобщиха от НСГБ след проведено през месец декември отчетно-изборно събрание. За съпредседстели са избрани Панайот Тодорв- фермер от Сливен и Рангел Матански – фермер от гр. Раковски. 
 
Основната задача на новото ръководство ще бъде адаптиране на фермите към новите икономически условия в млечния сектор след отпадането на млечните квоти в ЕС през пролетта на 2015-та година. Втората задача ще бъде разрастването на организацията и приемане на нови членове. Направената промяна в Устава – да се приемат за членове и физически лица, създава възможност  всеки желаещ фермер да стане член на съюза. От НСГБ съобщават още, че ще продължат разговорите със сродните организации за изграждане на една мощна животновъдна организация, ще продължи работата по законодателството и изготвянето на наредбите, свързани с говедовъдството. Ще се решават и въпросите по ветеринарното обслужване и изкупуването на животните, лабораторните услуги, селекцията, информацията и обучението на фермерите.
 
НСГБ е най-голямата говедовъдна организация в страната. Тя обединява над 300 фермери-говедовъди от 12 области, които отглеждат над 50000 крави (от които 25000 под селекционен контрол). Те произвеждат повече от половината мляко в страната.
 
В Управителния съвет на НСГБ влизат още фермерите: Никола Ангелов- фермер от Поповица, Симеон Присадашки- фермер от София, Иво Христов – фермер от Шумен, Радослава Димитрова- фермер от Добрич, Господин Петров - фермер от Карнобат, Цанко Цанев- фермер от Търново, Красен Генчев - фермер от Сливен, Дончо Владимиров- фермер от Търговище. За Председател на КС е избрана Имрен Мехмедова, фермер от Омуртаг.
 
 
 
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!