Няма никакво основание земеделските производители да се притесняват за изплащането на субсидиите. Това коментира в интервю за БНТ министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков.

Той допълни, че по време на срещата си с представители на земеделския бранш е взето решение да се „сложи едно правило в правилата, с които ще работим в следващите години“, а именно всички изрядни земеделски производители да получават своите субсидии в началото на годината. „И така издърпахме този период един месец напред, миналата година, както знаете, това беше през февруари и сега ни се иска това да бъде още през януари“, посочи Греков. Според него така администрацията ще има достатъчно време да обраборти точно документите на всички земеделски производители.

Фермер. БГ припомня, че вчера беше подписано споразумение между ръководството на Националната асоциация на зърнопроизводителите, Министерство на финансите и МЗХ европейските субсидии за земеделие в размер на 1 118 000 000 лв. да бъдат изплатени до 31 януари 2014 г. За онези производители, които имат неточности, плащанията ще се извършват до 30 април. Националните доплащания ще са по 2 лв. на декар, което общо е около 60 млн. лв.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!