Нови 7 проекта по Мерки 121 „Модернизиране на земеделските стопанства” и 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти”  от Програмата за развитие на селските райони одобри Експертната комисия за осигуряване на прозрачност в ДФ „Земеделие”. Стойността им е 9,6 млн. лв.

Един от бенефициентите ще използва субсидията за покупка на техника – пречиствателно съоръжение и вертикална планировка – за мляко и млечни продукти. Друг ще инвестира в цялостното подобрение на производствената си сграда и склад за белен слънчоглед, пелети, брикети от слънчогледови люспи и слама. Одобрен е и проект за фуражи.

По Мярка 121 всички инвестиционни предложения са насочени към производството на пшеница, царевица и слънчоглед, като една от фирмите ще отглежда и ечемик, овес и сорго, а друг - и кориандър. Бенефициентите планират да закупят трактори, пръскачки, машини за събиране на камъни и друга техника. Субсидията от бюджета на мярката е 1 887 578 лв. По Мярка 123 проектите ще бъдат финансирани със 7 731 841 лв.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!