Фермерите от областите Смолян и Пловдив ще могат да зададат своите въпроси, свързани с подпомагането по европейски и национални програми, във временни приемни на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) тази седмица.
 
 
Областните дирекции на ДФЗ в Смолян и Пловдив ще бъдат домакини на инициативата „Дни на отворени врати“ на 18 и 19 октомври 2018 г. , съобщиха от Фонда. Временните офиси за граждани ще работят с посетители от 10:00 ч. до 14:00 ч., а при по-голям интерес ще бъдат отворени до 17.30 ч.
 
В приемните кандидатите по различните схеми, мерки и програми, ще могат да правят справки и да дават предложения за подобряване на работата на областните дирекции.
 
На 18 октомври ще отвори врати приемната в Областната дирекция на ДФЗ в Смолян. Тя се намира на бул. „България“ № 14. Инициативата „Дни на отворени врати“ в Смолян ще бъде част от честването на Празника на община Смолян и 106  години от Освобождението на Родопите.
 
По обед във фоайето на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ ще бъде открито XV Туристическо изложение „Планините на България-гостоприемство в четири сезона“ – Смолян. Ще се проведе и пазар на земеделски продукти, произведени от бенефициенти на ДФ „Земеделие“.
 
В петък, 19 октомври, ще бъде отворен временният офис за граждани в Областната дирекция на ДФЗ в Пловдив. Тя се намира на бул. „Цар Борис ІІІ“ № 20А.
 
За всички основни програми, които фонд „Земеделие” прилага, са определени експерти, които ще отговарят на въпросите на земеделските стопани. При по-сложни случаи, когато се налагат комплексни проверки, стопаните ще получат писмени отговори в срок до 10 работни дни.
 
През тази година ДФ „Земеделие“ – РА организира „Дни на отворени врати“ във всички областни дирекции. Приемните се организират в изпълнение на стратегическите цели на ДФЗ за подобряване обслужването на граждани и повишаване доверието към фонда, както и за превенция на корупцията и противодействие на измамите, обясниха от ДФЗ.