Деяна Такиева е представител на земеделски производители „Червенкови“. Началото поставя съпругът й – Николай Червенков, с три кошера през 1993 г. От 15 години цялата фамилия се занимава активно с пчеларство, като в момента кошерите вече са 400. Производителите практикуват подвижно пчеларство в района на Казанлък и Стара Загора и добиват шест вида мед – акациев, лавандулов, билков, липов, горски букет и от магарешки бодил. Предлагат още пчелен прашец, пчелно млечице, медени бонбони, включително восъчни свещи и играчки.
 
 
Каква беше за Вас 2018 г.?
Лично за нас тази година беше най-добрата досега. Времето даде ръка. Основният проблем, с който се сблъскваме, са пръсканията с химикали. Хубавото е, че арендаторите познават съпруга ми и го предупреждават, когато пръскат. Тогава затваряме кошерите и ги местим. Друг проблем са кражбите, тъй като кошерите са разпръснати и отдалечени. За целта сме заложили т.нар. фотокапани – охранителни камери, които ни изпращат снимки, когато има движение.
 
Подкрепяте ли исканията на Вашите колеги пчелари, които наскоро излязоха на протест?
Абсолютно. От много години исканията са там, но промяна няма. За съжаление, има много организации, които представляват пчеларите. Според мен те трябва да се обединят в една организация, която мисли за своите членове и техните интереси.
 
Какво Ви мотивира да продължавате напред?
Щастливци сме, че сме заложили на един от най-читавите продукти, които предлагаме в абсолютно натурален вид. Отзивът на хората и това, че ни търсят, ни мотивира да продължаваме да се занимаваме с пчеларство. 
 
Каква е Вашата формула за успех?
Ние предлагаме читава продукция. В момента има търсене за истинските неща. Пазарът е залят с ментета от Китай, Молдова, Украйна. Но истината е в хубавия мед, който не е преработван по никакъв начин. Ние не му добавяме нищо, не храним пчелите със захар, не даваме антибиотици. Това е истината – ако правиш нещата, както трябва, имаш успех. 
 
Защо е важно за Вас участието Ви на традиционния фермерски пазар пред Министерството на земеделието, храните и горите?
На пазара участваме от малко повече от една година. Това е прекрасно място, защото имаме пряк контакт с клиентите. От директната продажба по-истинско няма, защото виждаш какви са отзивите. Все повече млади хора имат интерес не само към меда, но и към прашеца, клея, восъчните свещи. Продаваме и на други места, но главно в София. Предлагаме продукцията си и в малки магазинчета предимно в Старозагорско.
 
Какво си пожелавате за 2019 г.?
Да сме живи и здрави и ние, и пчелите. Всичко останало е добре дошло, ние сме отворени към новото.