Даяна Димитрова е на 26 години, като от 6 се занимавам активно със земеделие. Заедно с баща си, те отглеждат пчелни семейства, орехи и лешници в село Бряст, Димитровградско.
 
- Как виждате българското селско стопанство след 10 години?
- Аз съм оптимист. Надявам се след 10 години да имаме един силен сектор, където хората от различните браншове да бъдем малко по-обединени и да защитаваме интересите си заедно. България е една прекрасна страна, притежаваща всички необходими фактори за успешно земеделие. Нужна е малко повече подкрепа от правителството и единство между самите фермери. Докато всеки се бори сам за себе си няма как да се случат нещата. 
 
- Защо избрахте кариерното Ви развитие да бъде именно в сектора?
- Баща ми беше причината. Той е и моят учител. В началото беше трудно, никога не съм си представяла, че ще се занимавам със земеделие. А сега не мога да си представя да работя нещо друго. Обичам работата си въпреки трудностите и проблемите, когато човек прави нещо с желание и любов, нещата се случват. 
 
- Кое Ви амбицира? 
- Обичам работата си и всичко свързано с нея. Когато си създал нещо от нулата с двете си ръце и много любов - няма връщане назад. Всичко се превръща в ежедневие и гледаш само напред. Поставяш си цели и планове. Започваш да мислиш как да ги реализираш. Вървиш само напред и нагоре. Досега със земята и природата ме зарежда много. 
 
- Как подбирате хората, с които работите? 
- Фермата ни е семейна и за сега успяваме да се справяме сами. Трудно се намират хора, които да работят съвестно - да свършат задачите, както ти сам би ги свършил.
 
- Кои са най-ценните уроци, които научихте от практиката?
- С времето човек научава много неща. Работата учи и си показва. Но това не означава, че трябва да спираме да търсим нови знания и възможности. Човек трябва да бъде постоянен, упорит и последователен. Земеделието не е проста работа. А да си фермер не е срамно. 
 
- Как се прави успешен агробизнес в България?
- Не съм сигурна дали мога да говоря, че нашият бизнес е достигнал до това ниво. Едва в началото сме. Има още доста работа. Но съм си набелязала някои точки, които искам да следвам. На първо място се изисква много постоянство, упоритост, последователност, желание и хъс за работа. Трябва да не спираме да търсим нови възможности и начини за развитие. За да бъде една ферма устойчива трябва да представлява затворен цикъл. Продукцията да достига директно до потребителите. Много важен елемент е и качеството. Успешният агробизнес е съвкупност от много компоненти. Но когато човек е упорит и последователен, мисля, че с времето нещата трябва да се случат.