Еврокомисарят по Земеделие и развитие на селските райони Дачиан Чолош приветства Европейския парламент за гласуванете на реформираната Обща селскостопанска политика за периода 2014-2020 (ОСП).

„Приветствам вота на Европейския парламент относно реформата на ОСП. Това е важен ден за европейските селскостопански производители, но и за всички граждани на ЕС за качеството на храната им и устойчивостта на земеделските производствени методи“, посочва Чолош в свое изявление.

„Реформираната ОСП ще бъде по-добре балансирана между земеделските стопани, регионите и държавите членки, със специален фокус върху младите фермери. Тя ще насърчава развитието на конкурентоспособен селскостопански сектор в Европа, организации  на земеделските производители, иновации и инвестиции. Тя ще бъде по-добре насочена в подпомагане на земеделските производители в изпълнението на конкретни действия за борба с изменението на климата, загубата на биологично разнообразие и повишаване качеството на водите и почвите“, коментира еврокомисар Чолош.

„Сега очаквам с нетърпение официалното приемане от Съвета на законодателния пакет. В следващите седмици Европейската комисия ще продължи да работи за делегирани актове в тясно сътрудничество с експерти от държавите-членки и на Европейския парламент за сключване на ефективно и гладкото изпълнение на политическото споразумение ", казва в заключение еврокомисарят по земеделие Дачиан Чолош.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!