Case IH Versum CVXDrive с двигател Етап V и Quadtrac CVXDrive спечелиха наградите за „Машина на годината 2019“, съответно в средна и “XL” категория трактори, на изложението SIMA в Париж. Журито се състоеше от редактори на европейски земеделски списания, а наградите бяха дадени като признание за предимствата на доказаната безстепенна трансмисия, уникална характеристика при машините Case IH, както и за горивната ефективност и експлоатационните ползи за пазара на съчленените верижни трактори. 
 
Наградите допълват редицата други наскоро спечелени от Case IH, което е признание за фокуса на марката върху иновативните технологични развития, проектирани за по-добра устойчивост, производителност и рентабилност на селскостопанския бизнес. От бронзовия медал на Наградите за иновации на SIMA за технологията за контрол на плевелите Case IH XPower до приза Трактор на годината 2019 за Maxxum 145 ActiveDrive 8.
 
 
Двигателят с турбо компресор и междинен охладител, работен обем от 4.5 литра, който се монтира в  четирите модела от гамата Versum, отговаря на стандартните за вредни емисии  Етап V в комбинация с патентованата технология за последваща обработка и дизелов катализатор с инжектор за впръскване на AdBlue, задвижва безстепенна CVXDrive трансмисия. Когато работата включва много транспорт или задачи на полето като косене, балиране, лека обработка и специални приложения, където разделението на постъпателната скорост и оборотите на двигателя са от съществено значение, тази трансмисия дава значителни предимства. 
 
CVXDrive трансмисията при серия Versum осигурява безстепенно движение до 40 км/ч, което може да се достигне при намалени обороти на двигателя. Използването на технология с двоен съединител означава, че смяната между двата механични диапазона на трансмисията се извършва безпроблемно и има максимална теглителна мощност през целия скоростен диапазон. Опцията Active Hold Control позволява лесно спиране на трактора на хълмист терен и кръстовища без да се налага използването на спирачката. 
 
Тракторите Versum CVXDrive имат също функция за автоматично управление на производителността Automatic Productivity Management (APM), която оптимизира настройката на двигателя и трансмисията за желаната скорост от оператора.
 
Досега не са били предлагани безстепенни трансмисии при съчленен верижен трактор, и Case IH остава единственият производител, който предлага CVT трансмисия за този тип машини с висока мощност. CVX трансмисията при моделите Quadtrac 470, 500 и 540 CVX  допълнително улеснява управлението, особено при неопитни оператори, ускорява по-бързо при смяна от работа на полето до движение на пътя, намалява умората на оператора, доставя пълна мощност при ниска работна скорост за специални приложения или инвентар. 
 
 
Трансмисията осигурява безстепенно движение от 0 до 43 км/ч, и 0 до 17 км/ч на заден ход. Могат да се зададат три целеви скорости от 0-43 км/ч, и да се регулират посредством джойстика Multicontroller, който е част от подлакътника на трактора. Ускорението е увеличено благодарение на функцията kick-down, а 40 км/ч се достигат само при 1,440rpm, за по-голяма икономия на горивото. Трансмисията включва четири механични диапазона с автоматична смяна, които се сменят без прекъсване на мощността чрез четири многодискови съединителя и четири планетарни предавки. Функцията Active Hold Control, при която хидростатичният мотор елиминира входящите обороти от двигателя, означава, че когато тракторът е спрян под наклон, остава статичен без да се налага употребата на спирачка. 
 
 
Наградата Машина на годината се присъди от журналисти от няколко международни селскостопански издания, които направиха своя избор от 14 категории за трактори и прикачен инвентар. Победителите от всяка категория след това се разкриват в средата на ноември, преди да се обяви избрания победител за Машина на годината на изложението SIMA.
 
“Радваме се, че спечелихме приза за 2019 Машина на годината с Versum CVXDrive с двигател Етап V и Quadtrac CVXDrive,” каза Тиери Панадеро, Вице президент за Case IH Европа.
 
“Това е признание за фокуса на Case IH върху осигуряването на продукти за клиентите, които им помагат да направят бизнеса си по-устойчив, по-производителен и по-рентабилен.” 
 
 

Повече информация за машините с марка Case IH, както и за Тайтън Машинъри България можете да намерите на *4040 или на titanmachinery.bg