Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов ще е новият премиер на България, обяви съпредседателят на Реформаторският блок Радан Кънев след среща на лидерите на ГЕРБ и Реформаторите. Двете политически сили постигнаха принципно съгласие по структурата и състава на бъдещото правителство, което ще има 3-ма вицепремиери и 18 министри. От РБ са предложени и одобрени 1 вицепремиер без портфейл и 6-ма министри, съобщава БГНЕС. 
[news]
 
Кой ще стане министър на земеделието и храните? 
 
Двете най-спрягани имена за поста на Министър на земеделието и храните са това на депутата от СДС Румен Христов, както и това на Десислава Танева, която при предишния мандат на ГЕРБ беше председател на Парламентарната комисия по земеделие.
 
Реформаторите са поискали Министерството на земеделието и храните (МЗХ), начело с Румен Христов. Въпреки че от блока коментираха по-рано, че са склонни да направят отстъпки за номинациите на предложените министри, но не и за министерствата, към момента има информации, че министър на земеделското министерство ще стане Десислава Танева. Макар да има в своята кариера свързаност с фирми от агробизнеса, заради което не стана Земеделски минстър при предишния мандат на ГЕРБ, Танева вече над 7 години е изцяло политическа фигура и е твърде възможен кандидат за министерското кресло. 
 
Имената на новите министри ще бъдат официално обявени в сряда, след като бъдат одобрени от парламентарните групи по-късно днес, съобщи  лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторският блок Радан Кънев.
 
 
Бойко Борисов и Десислава Танева откриват обновена ферма край Сливен:
 
 
Десислава Танева - Дискусия с фермери за новата ПРСР 2014-2020, за понятието Активен фермер и субсидиите по СЕПП:

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!