За втора поредна година Българска асоциация „Биопродукти“ (БАБ) със съдействието на Община Банско организира семинар-дискусия, посветен на възможностите за развитие на биологичното производство в новия програмен период до 2020 г. Семинарът се провежда днес а в него експертите от Министерството на земеделието и храните (МЗХ) Александър Атанасов и Петър Павлов разясняват пред участниците акцентите в ОСП 2015-2020 г., както и какви са възможностите за биопроизводство в новия програмен период.

 

„Целта е земеделските производители и фермерите от Югозападна България да научат повече за възможностите, които дава Общата селскостопанска политика за биологично аграрно производство“, заяви за Фермер.БГ Албена Симеонова, председател на БАБ и един от лекторите на семинара.

 

В Банско се провежда традиционен базар, в който участва биологични производители от цялата страна. В региона се отглеждат овце, кози и говеда, произвеждат се картофи и зърно, широко застъпени са производството на билки и на мед и пчелни продукти.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!