Стадото ми се множи. Стана двойно. 190 животни са майките, а новородените са 100, които с всеки изминал час растат, радва се животновъдът Ана Петрова, цитирана от БНР.
 
Делото срещу заповедта за заличаване на овцевъдната й ферма в град Болярово е насрочено за днес от 14:00 ч. в Административния съд в Сливен. Тя бе издадена на 10 октомври миналата година от д-р Николай Георгиев – директор на Областна дирекция по безопасност на храните в Ямбол.
 
„Заседанието на 2 април беше отложено заради отвод на съдийката. От там беше насрочено за 22 април. Поради наши лични причини пуснахме молба то да бъде отново отложено. По-късно получих призовка, че делото ще се гледа на 8 май в Сливен“, обясни Петрова. 
 
По думите стадото й се е удвоило и в момента е на оборен режим. „Хора от цялата страна помагат с дарения – финансови, зърно, бали. Благодарение на тях стадото ми оцелява до ден днешен“, коментира овцевъдът. 
 
Тя продължава да не допуска ветеринарни лица в стопанството си. „Спасяваме се, както можем. Вече десет месеца има пълно абдикиране от страна на всички институции“, жалва се Петрова.