Земеделци и арендатори наддават за земи в цялата страна чрез търгове. Инициативата за продажба на ниви e на един от лидерите в бранша Агрион и ще продължи до края на месеца. Най-много желаещи за покупка на парцели има в Пловдив и Бургас, съобщиха от българското дружество. Сериозен интерес има и към имотите във Велико Търново, Враца, Русе, сочат данните на българската компания. Документи за атрактивните парцели се приемат в офисите на Агрион до края на февруари. Земите са на партньори на компанията, доверили й се за нейното реализиране при улеснени процедури.
 
Експертите отчетоха интерес към парцелите основно от фермери, арендатори и земеделски производители, които имат сериозни намерения за увеличаване на стопанствата си. Запитвания обаче има и от хора, които искат да инвестират в земя с цел доходност в бъдеще или такива, които тепърва навлизат в сектора. „Сега е моментът да се възползват от наистина добри възможности. Искаме да подкрепим и интереса към развитие на земеделски проекти като съдействаме не само със сделките за земя, а и с експертни съвети, информация за пазара, търговски и юридически консултации ”, посочиха от Агрион. В плановете си за 2016 г. мениджърите на дружеството прогнозират тенденция към динамика в цените на земята, чиято посока ще се определя именно от интереса и възможностите за покупки от страна на земеделските производители.
 
Само през февруари Агрион ще организира множество аукциони  в 24 града. „Радваме се, че ще защитихме доверието, което ни оказаха нашите партньори за реализиране на земята им при прозрачни условия и улеснени процедури”, посочиха от компанията. 
Повече информация за провежданите от Агрион търгове може да бъде получена на интернет страницата на фирмата, където е публикувана цялата необходима документация.  Секцията „Търгове” позволява на кандидат – купувачите да търсят по области и землища имотите, които ги интересуват, началната тръжна цена и др. Агрион е сред най-бързоразвиващите се и динамични дружества в сектора за управление на земеделска земя. През 2014 г. компанията откри официално верига от офиси в цялата страна като към момента тя включва 25 търговски точки.